Nog leuk om te weten

 

Eekhoorntjes vind ik schattige dieren. Ze zijn slim, levendig en lief. In mijn eerste boek wou ik dus eekhoorntjes als hoofdpersonages. Zoals iedereen kunnen eekhoorns ook wel eens bang zijn. Dat overkomt Froezeltje ook.

Vanwaar de naam Froezeltje? Wel, ik zal je een geheim verklappen : Froezeltje is eigenlijk het koosnaampje van mijn jongste dochtertje. Leuk, hé!

Froezeltje

Flaptekst

 

De eekhoorn Froezeltje woont in een klein, maar gezellig huis in het bos. Ze deelt daar een kamer met haar twee zussen en dat is vaak lastig. Maar binnenkort gaat het gezin Witpluis verhuizen. Niet zomaar naar de eerste de beste plek. Nee, het gaat om de meest bijzondere boom van het hele bos! Iedereen is enthousiast. Enkel Froezeltje twijfelt. Enerzijds vindt ze het idee van een eigen plekje wel leuk, maar ze heeft ook een probleem. Een geheim dat ze al een tijdje met zich meedraagt. En dan vertelt ze het aan Cas, haar beste vriend...

 

 

 

Ik ben Jolien, de illustrator en vormgever van Froezeltje en Cas.

Van jongs af aan heb ik altijd graag getekend. Jarenlang volgde ik lessen aan de tekenacademie. Daar leerde ik verschillende technieken kennen en uitproberen. Gebeten door creativiteit, heb ik later interieurarchitectuur gestudeerd aan Sint-Lucas in Gent. Als het regent, schilder of teken ik, geïnspireerd door mijn omgeving. Toen ik dit boek illustreerde, woonde ik in Londen. Daar leven eekhoorns in alle parken en tuinen. Inspiratie alom voor mijn illustraties!

 

Een voorproefje

 

 

gallery/jolien

Illustrator Jolien De Baets